Infoblad – 2016-03-18

INFORMATION TILL SAMTLIGA BOENDE

Här kommer en hel del punkter för information, men vi ber er att ni ägnar en stund att läsa igenom. Det finns en del nya och intressanta punkter.

 • Balkongmålning
 • Fastighetsskötare
 • Flyttanmälan
 • Grävningar
 • Gym
 • Gästparkering
 • Lekplatser
 • Objudna gäster
 • P-platser
 • Panelmålning – garage
 • Rollator- och barnvagnsförråd
 • Skyddsnät –trapphus
 • Årsstämma

BALKONGMÅLNING

Det finns några balkonger kvar att måla. Det kan börja först någon gång i maj, det får inte regna och det bör vara runt 10 grader varmt för att det ska bli ett bra arbete. Om någon nyinflyttad anser att deras balkong bör målas om, anmäl det till undertecknad.

FASTIGHETSSKÖTARE

Från och med maj månad är det enbart mobilnummer som gäller till våra fastighetsskötare.
Josip Trograncic tel. 0709-466547
Stefan Svensson tel. 0709-466551

FLYTTANMÄLAN

Fr.o.m 1 januari 2016 skall alla som flyttar anmäla det till Skatteverket. Tidigare räckte det med att göra anmälan till Svensk adressändring. Den som vill kan gå in på www.skatteverket.se/flytta för att få mer information.

GRÄVNINGAR

Så fort tjälen gått ur marken kommer Kurt och Andreas Eklund fortsätta arbetet med att återställa brandgatorna. De kommer då också att göra färdigt arbetet utanför hus 40. Något datum kan i nuläget inte anges.

GYM

Nu har Stefan Scharmer installerat trådlöst Wi-FI på gymmet om någon vill ladda ner musik t.ex.
Från början var det lgh.taggarna som gällde för att komma in på gymmet men sedan vi fick inpasseringskort är det bara de som gäller.
Tyvärr har vi fått klagomål på att det är boende som går in med ytterskor. DET ÄR INTE TILLÅTET och det finns en skogräns. Dels är det otrevligt och nonchalant mot andra utövare och även mot våra lokalvårdare. Dessutom har vi dyrbara maskiner och kommer det grus i dem kan det bli en onödig stor reparationskostnad för föreningen.
Så snälla, respektera de ordningsregler som finns.

GÄSTPARKERING

Sedan vi gjorde om systemet för gästparkeringen är det märkligt hur lite ”gäster” vi har numera. Kan det bero på att det var gratis tidigare? Efter ett tag kommer betalningen via SMS att sätta sig hos besökande och hittills har vi inte fått några klagomål på ändringen.

LEKPLATSERNA

Till sommaren kommer vi att besiktiga redskapen på våra tre lekplatser och då kommer det upp skyltar när senaste besiktning gjorts samt vilka regler som gäller. Till dess vädjar vi till alla föräldrar att INTE RÖKA INOM LEKOMRÅDET. Det ser inte bra ut när vuxna, kloka föräldrar röker samtidigt, som de leker med barnen.

OBJUDNA GÄSTER

Den senaste tiden har man nästan dagligen kunna läsa i media hur oseriösa personer försöker lura hyresgäster. De har förekommit att personer påstått att det kommer från hemtjänsten eller från föreningen och vill komma in och där försöka råna lägenhetsinnehavare. SLÄPP INTE IN NÅGON NI INTE KÄNNER och är det någon som står utanför porten och försöker smita in med de som har tagg till porten, låt inte personen följa med om ni absolut inte känner vederbörande.Samma sak gäller om någon ringer på er porttelefon, känner ni inte personen, lägg på luren.

P-PLATSER

Sedan vi ändrat på gästparkeringen är det flera boende, som hyrt P-plats. Det har inneburit, att nu finns enbart tre lediga P-platser kvar på hela området som vi kan hyra ut. Är det någon, som känner eller vet med sig att ni inte behöver någon plats längre är vi väldigt tacksamma om ni vill lämna tillbaka dem. Det har aldrig hänt tidigare, att vi behövt ha kölista på P-platser.

PANEL – GARAGE

Kurt och Andreas Eklund håller nu på med att byta ut panelen på samtliga garagelängor. De har nu bara två längor kvar. De kommer att fortsätta arbetet veckan efter påsk beroende på hur fort Stefan och Josip hinner måla plankorna.

ROLLATOR-och BARNVAGNSFÖRRÅD

I en del förråd är det ganska trångt. Önskemålet ät att ni som använder rollator fäller ihop dem samt att enligt föreningens Ordningsregler det ej får finnas barnleksaker, som t.ex. pulkor, cyklar m.m. där. Se till att städa bort leksaker, i annat fall kommer vi att rensa ut sakerna.

SKYDDSNÄT I TRAPPHUS

I varje trapphus har vi skyddsnät på vån 2 och vån 4. Anledningen är att om någon skulle ta sig upp på räcket och ramla ner, så ska skyddsnätet fånga upp personen. Vi tänker först och främst på barnen. Tisdagen efter påsk har vi anlitat ett Uppsalaföretag, C2Vertical Safety AB, att göra en besiktning av skyddsnäten så att vi kan känna oss säkra att vi gjort vårt yttersta ifall olyckan skulle vara framme. Arbetet beräknas ta enbart två till tre dagar och påverkar inte oss boende.

ÅRSSTÄMMA

Årsstämman för 2015 kommer att vara den 18 april, så boka in det i er agenda. Kallelse och årsredovisning kommer att delas ut till samtliga medlemmar två veckor innan.
Det var lite smått om vad som händer den närmaste tiden och vi hoppas ni tar er tid att läsa igenom.
Informationen kommer även att finnas på Hemsidan.

Med dessa rader vill vi från styrelsen önska er all en

G L A D  P Å S K!

Uppsala den 18 mars 2016

Styrelsen genom

Margareta Kjellin

Comments are closed.