Infoblad – 2017-12-13

JULHÄLSNING TILL ALLA BOENDE I BRF ÅRSTA

  • Avfallsstation – Container
  • Hissar – Hyra 2018
  • Laddstation för elbilar – Ljus i advent och jul
  • Mail till fastighetsskötare – Stängd expedition
  • Traktor

Nu är snart 2017 till ända och vi vill härmed informera lite vad vi gjort och vad som kommer att hända 2018.

Avfallsstation

Vår fina avfallsstation blev en populär åtgärd vi arbetade fram och den utnyttjas relativt bra. Vi kan dock bli lite bättre på vad och var vi slänger avfallet. Det är mycket bra skyltat. Dessutom kommer vi att sätta upp belysning, så det blir mer synligt under den mörka årstiden.

Däremot är det sämre sopmoral i sophusen, fram för allt i kärlen för brännbart. Tänk på om ni t.ex. köpt en TV eller en Micro. Den kartong det låg i, släng inte kartongen som den är utan vik ihop den så mycket det går. Mindre förpackning, mindre sopor och mindre utgift för både förening och alla boende. Sophantering är en ganska stor utgift.

Container

Från och med den 21 december ställer vi ut den sedvanliga containern, där ni kan slänga allt som blir över efter tomtens besök, men passa även på att slänga större sopor som i samlat på er. Inga elektroniksaker.

Containern kommer vara tillgänglig t.o.m 14 januari 2018.

Hissar

Under 2018 kommer vi att installera tre, kanske fyra nya hissar och arbetet startar någon gång i maj. Vilka hissar det blir kommer ni få ett separat meddelande om på nyåret. Vi måste se vilka hissar det varit flest reparationer på.

Hyran för 2018

Efter vårt budgetbeslut för kommande år kommer hyran vara oförändrad för 2018.

Laddningsstation för elbilar

Vi har beslutat att göra fyra P-platser för er som vill eller eventuellt har elbil. Det innebär att den som vill får hyra en plats för eget bruk. Månadsavgiften har vi inte bestämt ännu, men den bli högre än en P-plats med eluttag. Vi tar ett beslut på vårt styrelsemöte i januari, likaså när det kan bli aktuellt att installera dem. Förmodligen under våren 2018. Ni, som är intresserade kan redan nu ställa er i kö för en sådan P-plats.

Levande ljus i advent och jul

Trots att vi nu är framme vid tredje advent vill vi påminna om försiktigheten med brinnande levande ljus. Det är mysigt i denna tid på året och under jul- och nyårshelgen.

Tänk på:

  • Lämna inte ljus i rum ni inte vistas i.
  • Se till att släcka ljusen innan ni lämnar lägenheten

DEN SOM TÄNDER LJUSEN SER OCKSÅ TILL ATT SLÄCKA DEM!

Se även till att batterierna i era brandvarnare fungerar och låt inget brännbart stå ute i trapphusen eller utanför er lägenhetsdörr.

Mail till fastighetsskötarna

Vi kommer inom kort att ta fram mailadress till våra fastighetsskötare, så ni som vill kan anmäla några fel eller be om hjälp, t.ex. om det uppstår fel i tvättstugan. De läser av mailen varje morgon och kanske flera gånger under dagen. Återkommer när det blir dags och vilken mailadress det blir.

Stängd expedition

Expeditionen kommer hållas stängd under tiden 21 december 2017 – 7 januari 2018.

Traktor

Någon gång i början av januari kommer ni få se våra fastighetsskötare i en nyinköpt traktor.

Detta var lite vad som är på gång och med dessa rader vill vi från styrelsen och fastighetsskötare önska er alla

EN RIKTIGT GOD JUL och ETT GOTT NYTT 2018.

Uppsala den 13 december 2017

Styrelsen genom

Margareta Kjellin

Comments are closed.