Infoblad 2018-07-23

INFORMATION TILL ALLA BOENDE I FÖRENINGEN

Först vill jag be om ursäkt för att ni inte fått något Infoblad från styrelsen under hela sommaren.
En av orsakerna är att min hälsa inte varit helt okey och är inte det nu heller, men jag känner att nu måste ni få höra av oss.
Brukar alltid komma med information efter vi haft årsstämman, som vi hade i april och en extrastämma i maj.
Från styrelsen vill vi tacka för att vi ännu ett år får förtroendet att arbeta för Brf Årsta och vi lovar att göra det på bästa sätt för er medlemmar och för att föreningen skall vara den fina förening den är.
Styrelsen är densamma ”nygamla” styrelsen och meddelande om detta finns anslaget i trapphusen och även på hemsidan, där ni också finner Årsredovisningen och protokoll från stämman.

På hemsidan kommer ni snart också hitta de nya stadgarna, vilka antogs på den andra stämman.

Vad har vi då gjort under sommaren.

Vi har installerat nya hissar i husen 58, 38, 40 och hus 42 påbörjades i dag den 23 juli och beräknas väl ta c:a tre veckor. Vissa efterarbeten återstår och de skall göras efter det att hus 42 är klart. Medge att de är snygga och behagliga att åka i.

Andreas och Kurt Eklund har renoverat fyra källarnedfarter, husen 42, 48, 50 och 52.

Under hösten kommer vi att ta bort den gul/svarta tejpen som markerar trappavsatserna och låta Upplands Brandservice lägga dit självlysande markeringar i form av runda små plattor, vilket vi tror blir betydligt bättre att upptäcka och de behöver inte heller justeras av våra fastighetsskötare.

På tal om fastighetsskötare är Josip på fyra veckors semester nu, Stefan hade semester tre veckor efter midsommar. Stefan når ni på telefon 0709-466551 och ni kan också maila honom på fastighet.brfarsta@hotmail.com. Han läser av mailen varje morgon. Ni kan maila om det är något han kan hjälpa till med, t.ex. om fel i tvättstugan, bara för att ta ett exempel.

I oktober kommer vi iordningställa fyra parkeringar för elbilar och de kommer att finnas på södra parkeringen. De kommer att hyras ut som vanliga parkeringar och är till enbart för medlemmar. Hyran kommer att ligga någonstans mellan hyran för elplintsparkering och garage.

Ni som tvättar det sista tvättpasset till kl. 22.00, snälla se till att fönstren är stängda. Det har visat sig att katter tagit sig in den vägen och blivit instängda och inte kommit ut igen, till påföljd att de lämnat ifrån sig vissa göromål, vilka fastighetsskötarna sedan fått ta reda på. Det är inte kattens fel, så hjälp till att stänga fönstren och titta gärna efter att det inte finns någon fyrfota gäst kvar i tvättstugan.

När värmen släpper lite vore det roligt att se lite fler medlemmar som utnyttjar Boulebanan framför hus 60, en grupp spelar varje torsdag vid 18-tiden.

Det är tillåtet att grilla vid våra fina grillplatser, men med tanke på värmen kan det vara förståeligt att ingen vill vara där. Just nu de närmaste veckorna när värmen och torkan verkar bara bli värre skulle det kännas skönt att ingen UTNYTTJAR GRILLARNA. Däremot är det HELT FÖRBJUDET att använda klotgrill eller engångsgrillar på gräsmattorna.

Tänk också på att INTE SLÄNGA CIGARETTFIMPAR på marken. Det behövs så lite för att en olycka kan inträffa och det är ni själva som blir ansvariga med de påföljder det kan innebära.

Undertecknad har inte varit utanför stadsgränsen på över ett år, men nu tänker jag ta några dagar semester. Det innebär att torsdagen den 2 augusti är expeditionen stängd.

Än en gång, tänk på den värme vi nu har, kanske är det någon granne, som kan behöva hjälp, eller bara att vi bryr oss om varandra. Ibland kan det räcka med att vi knackar på och hör hur vår granne mår för vi har många äldre, som bor ensamma som skulle bli glada om någon hör av sig.

Mer än så här orkar jag inte skriva denna värme.

Uppsala den 23 juli 2018.

Styrelsen genom

Margareta Kjellin

Comments are closed.