Infoblad 2018-11-29

INFORMATION TILL ALLA BOENDE

Här följer lite information vad som är på gång i Brf Årsta.

Vi närmar oss nu 1: a ADVENT, vilken är en mysig helg och skulle det komma snö blir det mera stämningsfullt, om inte annat blir barnen glada. Det kan tyvärr föra med sig negativa händelser, tänker på alla levande ljus vi vill ha i adventljusstakarna och kanske tillsammans med mossa, liksom alla andra ljus vi tänder, även värmeljus. Snälla – se till att ni har uppsikt över ljusen – så ingen olycka händer. Främst är väl när vi vill ha tända ljus vid frukosten, men sedan blir det bråttom att komma iväg till arbete och skola.

Sätt gärna upp en påminnelse på dörren att titta efter att ni släckt ljusstaken.

En god regel: DEN SOM TÄNDER LJUSEN HAR OCKSÅ ANSVARET ATT SE TILL ATT DE SLÄCKS.

Se även till att ni har säkrade elljusstakar, att inte sladdarna är trasiga.

Styrelsen har nu haft BUDGETMÖTE FÖR 2019. Vi har beslutat att vi kommer att höja grundhyran med 4 % fr.o.m. 1 januari 2019. Vi kommer även att höja bränsleavgiften (värme och vatten) med 10 % från samma datum. Ni kanske tycker det är onödigt eftersom vi har en stabil ekonomi i föreningen men vi baserar höjningen av hyran med tanke på att påbörja en buffert för nya kommande arbeten: Vi har 7 hissar kvar att byta ut, vi måste köpa en ny gräsklippare och en stor kommande åtgärd är om vi skall byta fönster och det kan komma andra stora ej inplanerade poster vi inte har med i beräkningarna i dag och då kan en buffert vara till stor nytta. Bränsleavgiften beräknas på storleken på lgh. Den räknas på kvm.ytan.

Det här är inte roligt att meddela men ibland är det ett måste och vi hoppas på ert förstående.

Container kommer att finnas tillgänglig under tiden 21 december 2018 – 6 januari 2019.

Cykelrensningen är nu klar och vi behåller cyklarna c:a 4 månader och därefter kommer vi göra som tidigare rensningar, anordna en cykelauktion för boende och summan vi får in skänker vi till någon behjärtansvärd fond.

Just nu håller vi på att installera 4 st Laddningsstationer för elbilar. Den som är intresserad får hyra en P-plats, vilken då enbart får användas av den som hyr P-platsen. Platserna är belägna i södra delen av området. Den som är intresserat hör av sig till undertecknad.

Samtidigt måste vi tyvärr meddela, att vi har kölista på båda typer av P-platser (med eller utan elplint). Det är även kö till garage. Vi är begränsade att göra något, eftersom vi inte får bygga på fler platser inom området enligt Stadsbyggnadsplanen. Det är lite frustrerande, att inte kunna tillmötesgå önskemålen från er alla, som vill hyra en P-plats.

Vi eftersöker fortfarande någon som vill överta min tjänst som Vicevärd. Tveka inte. Kanske det är just Du som är den rätta.

Undertecknad arbetar t.o.m. 20 december. Fram till den 3 januari kommer jag att ta hand om tomten.

Med dessa rader vill vi från styrelsen önska er alla en mysig 1:a Advent.

TÄNK PÅ ATT SLÄCKA ADVENTSLJUSEN!

Uppsala den 29 november 2018

Styrelsen genom

Margareta Kjellin

Comments are closed.