Infoblad – 2019-01-09

INFORMATION TILL ALLA BOENDE I BRF ÅRSTA

TVÄTTSTUGORNA

Nu har vi satt upp nya ORDNINGSREGLER i tvättstugorna. Hoppas ni tar er tid att läsa dem, det är lite ändringar och de tidigare var ganska gamla.
Vi har även införskaffat nytt städmaterial. Kan tänka mig att de inte kanske faller alla i smaken. I så fall får ni ta med eget material, nej, jag tror ni blir nöjda.
Är det något ni funderar över, hör av er.

SOPHANTERING

Våra fastighetsskötare har bett mig påpeka följande, även styrelsen står bakom deras ibland frustrerande iakttagelser när det gäller sopmoralen bland oss boende. Vi har installerat en fin avfallsstation och efter mångas önskemål. Trots det är sorteringen katastrofal. Det blandas det mesta hur som helst och det värsta är att mycket slängs i sophusen.
För det första blir det översopor, vilket i förlängningen blir dyrt och det faller tillbaka på alla, även de som är duktiga på sortering. Dessutom MÅSTE vi tänka klimatsmart och på vår miljö, kanske inte på oss direkt, men efterkommande släkten.
Ni, som köper t.ex ny TV eller något i möbelväg, se till att ni åtminstone gör emballagen lite mindre och inte slänger kartongerna precis som ni fick varan när ni köpte den. Kan vi inte avge ett nyårslöfte att bli lite mer duktiga på att sortera våra sopor.

En annan sak när det gäller sopor. Ni som får reklam eller någon tidning ni inte vill ha, gäller även Infoblad från oss, lägg inte upp dem på brevlådorna och tänk att det här får någon annan slänga. Gör det själv!

GÖR OM, GÖR RÄTT!

Uppsala den 9 januari 2019

Margareta Kjellin

Comments are closed.