Infoblad – 2019-05-28

VIKTIGT MEDDELANDE TILL SAMTLIGA BOENDE I FÖRENINGEN

Vilket de flesta i föreningen har drabbats av den senaste vintern är att vi haft väldigt kallt i många lägenheter och där styrelsen, fastighetsskötarna samt andra hantverkare har försökt avhjälpa felen, men i flera lägenheter tyvärr misslyckats med detta.
Nu har styrelsen tagit kontakt med olika firmor, som kan tänkas lösa problemen. Med hjälp av projektledare på företaget VÄRMEBALANS har avtal skrivits med Radiator VVS, ett Uppsalaföretag. De kommer att se till att vi till kommande vinter ska ha en jämn och en likfördelad värmebalans i samtliga lägenheter.
För att det ska kunna komma till stånd måste arbetet påbörjas nästintill omgående. Radiator VVS börjar arbeta i hus 60 den 10 juni och sedan arbeta sig neråt till hus 38 i slutet av september. Arbetet i varje hus tar mellan en till två veckor.

Radiator VVS måste komma in i varje lägenhet vilket betyder följande:
Är ni inte hemma måste ni ställa låset i serviceläge och inte låsa tillhållarlåset. Det finns säkert några av er som redan nu planerat in att bo på ert eventuella sommarställe och även ni som bor i ettorna och studerar har kanske planerat att åka bort över sommaren. Det är dock av största vikt, att VVS-montörerna kan komma in i er lägenhet under den tid arbetet kommer att pågå. Hela arbetet stannar upp om bara en lägenhet inte är åtkomlig, vilket i förlängningen blir dyrbart för föreningen Antingen ser ni till att vara hemma, ställa låset i serviceläge, ej låsa tillhållarlåset eller ev. lämna nycklarna till någon anhörig eller granne.

Vi är tacksamma att ni hör av er till vår kontaktperson, Linda Thurin, 018-250039 eller 0709-466546. Ni kan även maila henne på: vicevard.brfarsta@hotmail.com . Lämna gärna ett telefonnummer vi kan nå er på.

Innan Radiator VVS börjar den 10 juni kommer Andreas och Kurt Eklund, Eklunds allt i ett, samma dag någon timme innan och göra en besiktning var i hall eller som i ettorna pentry värmeslingan sitter, om den är förbyggd eller sitter svåråtkomlig. I ettorna, om de inte är helt ombyggda sitter ventilerna i skåp under spisen.
Det är också viktigt att ni plockar bort större saker framför samtliga radiatorer (element) så montörerna smidigt kommer fram till de ventilerna, vilka ska bytas ut.
Arbetena utföres mellan kl. 07.00 – 18.00 varje vardag.
Eftersom detta arbete kostar föreningen och oss alla en hel del kommer vi att ta ut en bötesavgift om inte ovanstående följs. Summan ni då faktureras blir 1.000;-.
Radiator VVS kommer tre dagar innan meddela er när de vill komma in och arbeta just i er lägenhet.
När montörerna är klara i första huset fortsätta arbetet i hus 58, efter midsommar. Arbetet gör sedan semesteruppehåll under fyra veckor och och beräknas därefter fortsätta i hus 56.

Vi återkommer till er lite längre fram när vi vet exakt datum när arbetet börjar i ert hus.
Kontaktperson hos Radiator VVS är Patric Hiller, tel: 010-4586633, SMS: 076-8283007.
Kontaktpersoner hos Brf Årsta är ordf. Rune Wadström tel.070-3667141 eller vicevärd Linda Thurin tel.018-250039.

Brf Årsta

28 maj 2019

På uppdrag av styrelsen genom

Margareta Kjellin

Comments are closed.