Portlås och lägenhetslås

Beskrivning av portlås och lägenhetsnycklar.

Nytt portlåssystem

PortlasPorten kan enbart öppnas med tagg (bricka), och inte med lägenhetsnyckel. Det finns reservbatteri i dessa lås, så det ska inte kunna bli strömlöst i både port och källardörr samtidigt. Vanliga låset finns kvar för att vid yttersta nödfall ska CERTEGO kunna ”gå” förbi systemet och öppna med en så kallad katastrofnyckel, den nyckeln finns enbart hos CERTEGO.

Ni för taggen över kortläsaren, en grön lampa blinkar till och ni hör ett litet pip. Porten är nu öppen.

I källardörr och dörren mellan källargång och trapphus drar ni taggen över den blå lampan upp till vänster på läsaren.

När besökande kommer, trycker fyrkant och de fyra siffror som står framför namnet (på  tavlan i porten) till den de vill besöka. Då ringer det i er telefon i lägenheten, ni hör vem det är och trycker fyrkant, den besökande kan nu komma in.

Lägenhetsnycklar.

Till lägenheten låser ni upp precis som tidigare med er nya nyckel. Lägenhetsnyckeln går även till båda sophusen, till våran källsortering, båda vägbommarna samt till respektive tvättstuga och källardörrar till förråd och matkällare.

Vid de tillfällen vi meddelar att vi behöver komma in för att åtgärda något, t.ex. kontrollera ventilation m.m., då ber vi er att om ni inte är hemma inte låsa tillhållarlåset och dessutom låsa vanliga cylinderlåset i s.k. service- eller reparationsläge (låset i läge “klockan 11”).

När vi är färdiga låses  dörren som vanligt och vi kan nu inte komma in igen.

Till cykelrummen är det nu omgjort så att det är  lägenhetsnyckeln som  passar där, det ska vi också göra om så enbart de separata utlämnade nycklarna ska passa, precis som tidigare.

Nya  och borttappade taggar/nycklar

All nybeställning av nycklar och taggar samt vid lägenhetsbyte sker numera enbart hos låsfirman Certego AB. Tappar ni bort någon nyckel eller tagg är det till låsfirman ni skall vända er genom att besöka dem på adress Fyrislundsgatan 68. Telefon dit är 569000, öppet vardagar mellan 08.00 – 16.00.

Låsöppning endast mot uppvisande av legitimation och kontant betalning. Jourtelefonnummer finns uppsatt i portarna.

Comments are closed.