Säkerhetsdörrar

sakerhetsdorrNya säkerhetsdörrar installerades 2005 i samtliga hus och styrelsen hoppas att alla upplever att det blev ett lyft för trapphuset men också för lägenheterna.

Till den nya dörren hör det fyra säkerhetslåsnycklar, samt tre vanliga nycklar (vanliga nycklarna byttes ut under 2009-10), samt två stycken postfacksnycklar. Skulle någon av dom vanliga lägenhetsnycklarna förkomma så går man till CERTEGO för tillverkning av en ny till ett självkostnads pris. Skulle det däremot vara något fel på låsen som sådana så kontaktar du vicevärden, styrelsen eller fastighetsskötaren.

Bra att veta: Är att styrelsen inte har som tidigare huvudnyckel till det vanliga enkla låset. Vilket innebär att om något typ av underhåll behöver genomföras, måste man då lämnar det övre låset olåst och ställa det vanliga låset i “serviceläget (låset i läge “klockan 11”)“, på utsatt datum. I dessa fall tillskrivs lägenhetsinnehavaren och information om vad som skall göras, lämnas i dess postfack i god tid.

Dörren ägs dock av föreningen och det är inte tillåtet att ha något föremål fastsatt på vare sig insidan eller utsidan av dörren.

Tips: Om du inte anmält att du numera har säkerhetsdörr till ditt försäkringsbolag, kan det vara läge att göra det. Dem brukar sänka premien med några kronor. Skulle du vara borta en längre tid och inte har någon som kan ta hand om din post går det alltid att ta kontakt med posten för lagring av denna.

Comments are closed.