Bommar och innergården

Inpassage gården/Bommar

Bomm1BRF Årsta har två inpassager från Fyrislundsgatan. Den ena leder dig till området där husen 38-48 ligger som närmast och den andra ligger så du får nära till hus 50-60. För att komma in genom bommarna krävs det vanlig lägenhetsnyckel, eller en vanlig sk brandnyckel som du kan köpa i vanlig nyckelaffär för en ringa summa.

Rekommendation från styrelsen är att du inte lämnar kvar din lägenhetsnyckel i låset under tiden du är kvar inne på gården.

Taxi och hantverkare har egna brandnycklar och ni som boende bör därför inte lämna ut eran lägenhetsnyckel till dessa.

Parkering inne på gården

Parkera kortare stund inne på gården, som tex vid i och urlastning av ditt fordon. I övrigt krävs det annars tillstånd. Hantverkare som är anlitade av dig som medlem eller av förening har rätt att parkera inne på gården för att underlätta arbetet.

Piskställningar

piskstallningPiskställningar, som är höj och sänkbara, finns utställda runt hela området och finns placerade vid hus 38, 44, 46, 52 och 60.

Du som behöver vädra bland annat mattor, häng dessa där istället för att hänga sängkläder och mattor ut genom fönster eller ut på balkongen, så slipper dina grannarna under att få ditt skräp.

Cykelställ och cykelförråd

cyklar_forsommarDin cykel skall vara placerad på cykelparkeringen utanför ditt hus eller i källaren i ditt trapphus.

Föreningen vill ha en städad innergård och vill därför inte ha cyklar spridda runt trappuppgångarna eller på dem gröna ytor som omger hela föreningen.

Se också över dina lås på cykeln så du inte mister den, eller att nån annan faktiskt sätter sitt lås runt den.

cyklarI varje hus finns det ett utrymme att kunna ställa din cykel i källaren i mån av plats. Om du vill ha den mer inlåst än i det öppna utrymmet i källaren finns det förråd för detta. Nyckel kan hämtas mot deposition (25 kr) hos Vicevärden. Tappad nyckel får du ersätta till självkostnadspris och depositionen förfaller.

Du som som ställer undan din cykel under höst och vinter, hänvisar styrelsen till att istället placera din cykel i det egna lägenhetsförrådet, då det ibland kan bli trångt i förrådet och svårt att få ut sin cykel för dem som använder den under alla säsonger.

Inga bensindrivna fordon får placeras i huset, på grund av brandsäkerhet, utan skall placeras inom cykelparkeringen eller i det eventuella garage du innehar.

Comments are closed.