Utflyktsförslag

Minigolf:

Minigolf är väl något som alla tycker om. Finns en bana belägen i stadsparken och en vid Fyrishov. Något som alla kan delta i.

Stadsparkens Minigolf hemsida

lennakattenLennakatten:

Genom stan går Lännakatten, vilket är gammalt tåg som går på en musejärnväg som uttnyttjas på sommaren. På spåret åker då det gamla ångloket med vagnar ut till orten Länna.
Bor du i Årsta brukar det gå bra om man ber att få kliva av inom området på utvalda ställen längs rälsen på vägen hem.

Lennakattens hemsida

FyrishovFyrishov

För er som är sugna på att bada, är det närmsta inomhus och utomhusbadet Fyrishov. Stort äventyrsbad till såväl barn som för vuxen, bubbelpool, barnbassäng, men också längder för den som vill motioner eller dyka. Det är öppet året om och har under vintern nu också öppet utomhus. Fyrishov har också en relax avdelning, där man kan få skönhetsbehandligar och massage. Fyrishov har även Camping. Fyrishov har förövrigt också en idrottsanläggning, med basketplaner, bowlinghall, kampsportslokaler och vanligt gym.

Fyrishovs hemsida

fjallnoraFjällnora

För er som vill bada i en sjö är ett tips Fjällnora ca 1,5 mil utanför stan.

Fjällnora hemsida

msenköpingBåt

Fyrisån rinner genom stan och med den kan man också ta sig en båttur till skokloster med Båten M/S Enköping eller Kung Karl Gustav. Båtarna ligger vid gamla tullhuset i stan. Mat och dryck går att köpa på båten så du kan äta gått till trevlig färd på det blå.

M/S Enköping hemsida

Gokart

I Boländerna, cirka 15 minuter ifrån föreningen finns det en Gokarthall och mellan Uppsala och Alunda (ca 10 km från Uppsala) finns Rörkens motorstadion, där det bla. finns cokartbana. Något som så väl gammal som ung brukar tycka vara roligt. Pris och öppettider ges på telefonen.

Gokart centrum hemsida och Rörkens hemsida

slottetUppsala Slott

På Uppsala slott bor idag landshövdningen Göran Enander. Det ska tilläggas att han bor i det stora slottet och inte i den del Gustav Vasa 1549 lät bygga, vilket idag är ett museum. Det stora ”nya” slottet byggdes mellan 1521-1560 och har en stor festlokal som används av olika arrangörer i stan. Så väl som konserter, avslutningar festmiddagar med mera.

Uppsala Slott hemsida

Linnés Hammarby

En dryg mil sydost om Uppsala ligger Linnés Hammarby. Hit flydde familjen Linné från stadens oväsen till ett mer stillsamt lantliv om somrarna. Gården var också viktig för att ge inkomster till familjen. Hit kom studenter för att lyssna på Linné och för att studera växter. Det berättas att Linné ibland tog emot sina studenter från staden i bara nattskjortan.

Linne Hammarby hemsida

Comments are closed.