Utflyktsförslag

bangolfMinigolf:

Minigolf är väl något som alla tycker om. Finns en bana belägen i stadsparken och en vid Fyrishov. Något som alla kan delta i.

lennakattenLennakatten:

Genom stan går Lännakatten, vilket är gammalt tåg som går på en musejärnväg som uttnyttjas på sommaren. På spåret åker då det gamla ångloket med vagnar ut till orten Länna.
Bor du i Årsta brukar det gå bra om man ber att få kliva av inom området på utvalda ställen längs rälsen på vägen hem.

Lennakattens hemsida

FyrishovFyrishov

För er som är sugna på att bada, är det närmsta inomhus och utomhusbadet Fyrishov. Stort äventyrsbad till såväl barn som för vuxen, bubbelpool, barnbassäng, men också längder för den som vill motioner eller dyka. Det är öppet året om och har under vintern nu också öppet utomhus. Fyrishov har också en relax avdelning, där man kan få skönhetsbehandligar och massage. Fyrishov har även Camping. Fyrishov har förövrigt också en idrottsanläggning, med basketplaner, bowlinghall, kampsportslokaler och vanligt gym.

Fyrishovs hemsida

fjallnoraFjällnora

För er som vill bada i en sjö är ett tips Fjällnora ca 1,5 mil utanför stan.

Fjällnora hemsida

msenköpingBåt

Fyrisån rinner genom stan och med den kan man också ta sig en båttur till skokloster med Båten M/S Enköping eller Kung Karl Gustav. Båtarna ligger vid gamla tullhuset i stan. Mat och dryck går att köpa på båten så du kan äta gått till trevlig färd på det blå.

gokartGoCart

I Boländerna, cirka 15 minuter ifrån föreningen finns det en Gocarthall. Något som så väl gammal som ung brukar tycka vara roligt. Pris och öppettider ges på telefonen.

Telefon: 018-10 61 20

slottetUppsala Slott

På Uppsala slott bor idag landshövdningen Anders Björk. Det ska tilläggas att han bor i det stora slottet och inte i den del Gustav Vasa 1549 lät bygga, vilket idag är ett museum. Det stora ”nya” slottet byggdes mellan 1521-1560 och har en stor festlokal som används av olika arrangörer i stan. Så väl som konserter, avslutningar festmiddagar med mera.

Comments are closed.